Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
15. augusts, 2014
Drukāt

Baklažānu skābēšana ziemai. Iesaka šefpavārs Aivars Varņeckis

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

10 kg baklažānu, 20–30 g sāls.

Baklažāni ir visdaudzveidīgāk izmantotie dārzeņi! Tos var skābēt, sālīt, marinēt, vārīt, sautēt, pildīt, no tiem gatavo pastētes. Skābēšanai es izvēlos vidēji lielus ienākušos baklažānus.

Tos nomazgāju, noņemu kātiņus un iegriežu līdz divām trešdaļām augļa garuma, atstājot kātiņu galu veselu. Garšvielas sagatavoju tāpat kā gurķu skābēšanai – estragonu, timiānu, baziliku, krustnagliņas, kanēli u. c.

Sagrieztos garšaugus lieku tīri izmazgāta trauka dibenā 3–5 cm biezā kārtā, bet virs garšaugiem – 2 vai 3 kārtas iegrieztu baklažānu. Katru baklažānu kārtu pārkaisu ar sāli. Pēc 2. vai 3. baklažānu kārtas lieku kārtu garšaugu. Pēdējā kārtā lieku garšaugus un virs tiem uzklāju tīru vairākās kārtās salocītu marli. Šādi sagatavotu trauku noslogoju un atstāju 18–22 oC temperatūrā apmēram 13–15 stundas.

Sagtavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+