Praktiski
Receptes

FOTO: Banānu un karameļu deserts ar krēmu1

Foto – vkusnoicmachno.ru

Kā gatavot?

Traukā sakuļ olas.

Cukuru, kartupeļu miltus un sāli katliņā sajauc. Pakāpeniski pievieno pienu un maisa. Uzliek uz uguns un tur, līdz masa sāk vārīties un vēl vienu minūtīti, ik pa laikam maisot.

Pāris ēdamkarotes šī maisīja pievieno saputotajās olās un ātri samaisa. Tad saputotās olas pārlej katlā.

Uz nelielas uguns aptuveni minūti silda, ik pa laikam maisot.

Noņemiet no uguns, pievienojiet saldo krējumu un vaniļas cukuru. Atdzesējiet. Kad katliņš atdzisis, ieliekiet to ledusskapī. Katliņu var aptīt ar pārtikas plēvi.

Sadrupiniet cepumus cepamajā traukā, pēc tam samaisiet ar cukuru un sviestu. 175 grādos cepiet aptuveni 10-12 minūtes, līdz redzat zeltaini brūnu cepumu krāsu.

 

 

Atdzesējiet.

Deserta bļodās kārtojiet 2 ēdamkarotes cepumu masas. Liekiet tā, lai veidotos iespējami taisna pirmā deserta kārta.

Pa virsu klājat nedaudz krēma, tad – pāris ripiņas banānu.

Augšpusē uzklājiet putukrējumu un apkaisiet ar karameļu skaidiņām.

Pasniedziet uzreiz vai arī ielieciet ledusskapī, kur šo saldo ēdienu vēlams turēt ne ilgāk par 3 stundām.

Pirms pasniegšanas katru desertu rotājiet ar banāna šķēlīti.

Recepte no vkusnoicmachno.ru

 

Saistītie raksti
LA.lv