Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. augusts, 2014
Drukāt

Baraviku receptes: sautētas, ceptas, gaļas pildījumam

1. Sviestā vai taukos sautētas baravikas

1no3
Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

500 g baraviku, 200 g sviesta vai cūku tauku, sāls, smalkie pipari pēc garšas.

Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež loksnītēs.

Katliņā uzvāra cūku taukus, liek sagrieztās sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20–30 minūtes, kamēr iztvaiko liekais ūdens.

Karstas sēnes sapilda dezinficētā burkā, noslēdz ar plastmasas vāciņu.

Jāraugās, lai sēnes būtu pārklātas ar taukiem.

Ziemā šādas sēnes tikai jāuzsilda un tās ir gatavas lietošanai.

Baravikas taukos var uzglabāt 3–4 mēnešus.

Tauku vietā var ņemt sviestu.

  1. Sviestā vai taukos sautētas baravikas
  2. Ceptas baravikas
  3. Pildīts cūkas vēders ar marinētām baravikām

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+