Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
4. februāris, 2014
Drukāt

Basku šokolādes pīrāgs ar ķiršiem. Fotorecepte

Foto - foto-recepti.ruFoto - foto-recepti.ru

Basku pīrāgs ir slēgtais pīrāgs no smilšu mīklas, aromatizēts ar rumu un lielisku krēma un ķiršu pildījumu. Tieši rums piešķir kūkai īpašu aromātu.

Basku pīrāgu mīkla vienmēr ir maiga, tomēr diezgan grūti pagatavojama.

Lai tā neplaisātu, kūku ieteicams atdzesēt kaut uz stundiņu ledusskapī.

Sastāvdaļas mīklai:
300 g milti

2 ēdamkarotes ruma

120 g sviesta

25 g kakao

1 ola

1 olas dzeltenums

100 g pūdercukura

 

Krēmam:
4 olu dzeltenumi
40 g pūdercukura
60 g cukura
400 ml piena
40 g miltu

nedaudz vaniļas ekstrakta vai vaniļas

60 g tumšās šokolādes

100 g maltu mandeļu

150 g saldētu ķiršu

1 krūzīte sīrupa (1:1 ūdens:cukurs)

Cept 20 cm rādiusa pannā 180 grādu karstā plītī.

 

Kā gatavot?

No sākuma uztaisiet krēmu. Sakuliet olu dzeltenumus ar pūdercukuru un miltiem vienmērīgā masā.

Uzsildiet pienu ar cukuru un vaniļu līdz vārīšanās temperatūrai. Maisot pievienojiet olu maisījumu.

Pārlejiet krēmu atpakaļ katliņā un vāriet uz lēnas uguns, rūpīgi maisot, līdz sabiezē.

Kad krēms atdzisis līdz kādiem 60 grādiem, pievienojiet šokolādi un maisiet, kamēr šokolāde izkūst un rodas vienmērīgs krēms.

Pievienojiet mandeles un atdzesējiet.

Neatsaldētus ķiršus pārlejiet ar siltu sīrupu. Šādi ķirši saglabās apaļo formu.

Pagatavojiet mīklu. Mīkstu sviestu sajauciet ar olām, pūdercukuru, kakao un rumu. Izveidojiet gludu masu.

Iekaisiet miltus un mīciet.

Sadaliet mīklu daļās – vai nu 2/3 vai 1/3. Kādu stundiņu paturiet ledusskapī, tā kļūst plastiskāka.

Izrullējat mīklu un veidojiet no mīklas formu. Dariet to ātri, lai mīkla neplaisātu. Piespiediet mīklu ar rulli. Nogrieziet lieko mīklu.

Uzklājiet uz pamatnes pusi krēma, uzlieciet ķiršus un tad atkal krēma kārtu.

Izrullējat palikušo mīklu, pārklājiet ar to pīrāgu un nogrieziet lieko mīklu. Ar salmiņu izduriet caurumiņus.

Cepiet 180 grādu karstumā 40 minūtes.

Šai kūkai var izmantot arī citus pildījumus, piemēram, vārīto krēmu ar ķiršiem, vienkārši vārīto krēmu vai āboliem.

Recepte no foto-recepti.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+