Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
22. marts, 2014
Drukāt

Baudas maize. Saimnieces Lilijas Mežinieces recepte (1)

Foto - no tematiskā izdevuma "Mājas Labumi"Foto - no tematiskā izdevuma "Mājas Labumi"

Nepieciešams

4 kg miltu, 200 g cukura, 2 ēdamkarotes sāls, 3 l ūdens, 500 g kliju, 2 ēdamkarotes linsēklu, 2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu, 2 paciņas rauga.

Cepšana

Sakarsē ūdeni līdz 80 oC karstu, tad ber rudzu miltus un 100 g cukura. Iejauc šķidra krējuma konsistenci, noliek, lai rūgst 24 stundas. Pa laikam apmaisa. Tad sāk mīcīt. Pieber cukuru, sāli, kviešu miltus, linsēklas, saulespuķu sēklas, raugu. Klijas un rudzu miltus mīcot ber 3 reizes. Mīca 40 minūtes, kamēr mīkla atlec no rokām. 1–2 stundas maizītei jāuzrūgst siltā vietā (to apsedzot). Cep krāsnī 1,5 stundas.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Cik kviešu miltu vajag?

Draugiem Facebook Twitter Google+