Foto – no tematiskā izdevuma “Mājas Labumi”

Baudas maize. Saimnieces Lilijas Mežinieces recepte 1

Nepieciešams

4 kg miltu, 200 g cukura, 2 ēdamkarotes sāls, 3 l ūdens, 500 g kliju, 2 ēdamkarotes linsēklu, 2 ēdamkarotes saulespuķu sēklu, 2 paciņas rauga.

Reklāma
Reklāma

Cepšana

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Sakarsē ūdeni līdz 80 oC karstu, tad ber rudzu miltus un 100 g cukura. Iejauc šķidra krējuma konsistenci, noliek, lai rūgst 24 stundas. Pa laikam apmaisa. Tad sāk mīcīt. Pieber cukuru, sāli, kviešu miltus, linsēklas, saulespuķu sēklas, raugu. Klijas un rudzu miltus mīcot ber 3 reizes. Mīca 40 minūtes, kamēr mīkla atlec no rokām. 1–2 stundas maizītei jāuzrūgst siltā vietā (to apsedzot). Cep krāsnī 1,5 stundas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.