Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
2. jūnijs, 2016
Drukāt

Cīži loba smakauceņa! Ko redzēt un baudīt Latgalē šovasar

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Latgale  iemantojusi viesmīlīgākā reģiona statusu: latgaliešu saimnieces tur godā senču tradīcijas  un katru viesi dāsni palutina ar gardu maltīti. To arvien novērtē un patur prātā ikviens ceļotājs, tāpēc daudzi gardēži katru gadu dodas tieši uz Latgali, lai nobaudītu īstu latgaliešu ēdienu daudzveidību.

Latgales reģions ir vienīgais Latvijā, kas jau divpadsmito gadu darbojas Eiropas kulinārā mantojuma tīklā. Dodoties ceļojumā, lūkojiet pēc atpazīstamības zīmes – pavāra cepurītes uz gaiši zila fona ar nazi un dakšiņu tās abās pusēs, kas parādīs ceļu uz tūristu mītnēm, restorāniem, kafejnīcām, veikaliem un ražotnēm, kur tiek glabātas un attīstītas vietējā kulinārā mantojuma tradīcijas. Pagājušajā gadā Latgales kulinārais mantojums ieguva arī starptautiskas atzinības “garšu”, proti, Eiropas Komisijas finansētajā EDEN (“European Destinations of ExcelleNce”) projekta konkursā, kura tēma bija “Tūrisms un vietējā gastronomija”, Latgales kulinārais mantojums, pateicoties biedrības “Latgales kulinārā mantojuma centrs” un uzņēmēju nesavtīgajam darbam, plūca uzvaras laurus. Gadu no gada katrā Latgales novadā top jauni ēdieni, jauni tūrisma produkti, kas uz reģionu vilina gardēžus.

Pašiem savs 
starptautiskais 
Kulinārā mantojuma centrs

Teju pirms diviem gadiem noslēdzās pārrobežu projekts Nr. LLB–2–266 “Kulināro pakalpojumu uzlabošana Latgales un Vitebskas reģionā, pamatojoties uz kulinārā mantojuma koncepciju”, kurā piedalījās 11 partneri no Latgales un Vitebskas apgabala. Pateicoties šim projektam, Krāslavā tagad ir savs starptautiskais Kulinārā mantojuma centrs, kas izvietojies vienā no vēsturiskajām Krāslavas pils kompleksa ēkām – bijušajā grāfa Plātera pārvaldnieka mājā. Te ikvienu laipni sagaidīs, piedāvās iegādāties suvenīrus un vietējo produkciju, kas tapusi Latgales kulinārā mantojuma tīkla uzņēmumos. Visa gada garumā te notiek rosība un dažādi tematiskie pasākumi: gardumu tirdziņi, meistarklases un degustācijas.

Pievienot komentāru

Kad un kāpēc sievietes sāka skūties? Mazs atskats vēsturēJā, sievietes to dara katru dienu, tomēr ne visas zina, kādēļ vispār sabiedrībā sievietēm ir pieņemts skūt, piemēram, paduses un kājas.
Draugiem Facebook Twitter Google+