Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
23. septembris, 2014
Drukāt

Biešu biezeņzupa ar zilo sieru

Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

Novāri sarkanās bietes vai veikalā izvēlies jau vārītas. Novārītās bietes, burkānus, kartupeļus, selerijas sakni sagriez vienādās daļās, liec katlā un pārlej ar aukstu ūdeni 2cm virs dārzeņu līmeņa. Turpini vārīt līdz dārzeņi pilnīgi mīksti un sāk jukt ārā. Sīpolus sagriez ripiņās un sacep tos uz karstas pannas sviestā. Pēc apcepšanas pievieno dārzeņiem katlā. Kad gatavs, pievieno nedaudz sāli, smalki rīvētu ķiploku, melnos piparus pēc garšas un nedaudz cukura. Sastāvdaļas samaisi un sablenderē. Pasniedz dziļajā zupas šķīvī ar kubiņos sagrieztiem zilā siera gabaliņiem. Pirms pasniegšanas atļauj, lai siers nedaudz iesēžas zupā, tādā veidā radot vizuāli skaistu noformējumu, kā arī ļaujot ievilkties zupas garšai.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+