Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
5. maijs, 2014
Drukāt

Biešu fondāns ar smiltsērkšķu sorbertu un seleriju želeju


Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

SASTĀVDAĻAS 1 ola, 60 g šokolādes, 50 g sviesta (80%), 100 g biešu sulas, 100 g kviešu miltu, 1 selerijas kāts, 120 g cukura, 2 tējk. agara. Sorbetam: 200 ml smiltsērkšķu sulas, 100 ml ūdens, 150 g cukura, 40 g glikozes, 300 ml ābolu sidra, 20 g želatīna.

KĀ GATAVOT? Ūdens peldē izkausē šokolādi, sviestu un 50 g cukura, pievieno no vienas bietes izspiestu sulu (100 g), olu un miltus. Samaisa. Masu lej ar sviestu ieziestās formiņās. Cep 180 grādos 8 min. No selerijas kāta izspiež sulu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno agaru, vāra 1 min. Lej formiņās, atdzesē. Pirms pasniegšanas sagriež kubiņos. No cukura, ūdens un glikozes pagatavo sīrupu, pievieno želatīnu, nedaudz atdzesē. Lej klāt smiltsērkšķu sulu un ābolu sidru. Šo masu lej saldējuma mašīnā vai arī liek saldētavā un maisa ik pēc 15 līdz 20 min, līdz sorbets gatavs. Kārto uz deserta šķīvja, rotājot ar ogām.

Gatavoja restorāna “Burkāns” Rīgā Daugavmalā šefpavārs Andrejs Dudenko

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+