Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. novembris, 2013
Drukāt

Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu

Foto - AikāsāpFoto - Aikāsāp

Tuvojoties Latvijas 95. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Turklāt 18. novembra svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi, dzērveņu – jogurta želeju, vai biešu pankūkām ar putotu cidoniju krēmu.

Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu

Porcija: 4 cilvēkiem
Pagatavošana laiks: 40 min

Nepieciešams:

Pankūkām
Vārītas bietes – 400 g
Olas – 2 gab.
Milti – 120 g
Cukurs – 2 ēdamk.
Apelsīni – 2 gab.
Sāls – 1 šķipsniņa
Eļļa cepšanai
Kanēlis – 1 ēdamk.
Soda – ½ tējk.

Krēmam
Cidoniju sula – 50 ml
Krēmsiers Rimi – 200 g
Olas – 1 gab.
Cukurs – 1 ēdamk.

Pagatavošana:

Samal vai izberz caur sietu bietes, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls
Masai pierīvē apelsīna miziņu un sulu no apelsīniem
Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus, sodu. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdeni vai apelsīnu sulu
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas
Kamēr pankūkas cepas, pagatavo krēmu
Sakul olu ar cukuru biezā masā, pievieno krēmsieru, cidoniju sulu un sakul

Aikāgaršo padoms!
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

 

Aikāgaršo recepte

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+