Mobilā versija
Brīdinājums +4.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
29. decembris, 2014
Drukāt

Biešu salāti ar grauzdētām sēklām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 3 bietes

• 80 g ķirbja sēklu

• 1 sīpols

• 150 g Fetas siera

• 3 ēdamkarotes olīveļļas

• 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa

• 1 tējkarote sinepju

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• Ēdamkarote sakapātu zaļumu (pētersīļi, baziliks),

• ½–⅔ tējkarotes sāls

Bietes nomazgā, nosusina, apsmidzina ar eļļu un cep krāsnī +180 °C, kamēr mīkstas. Var likt arī uz sieta un katlā sutināt. Vārot ūdenī, salāti nebūs tik gardi. Kamēr dārzeņi gatavojas, apgrauzdē ķirbja sēkliņas, līdz tās sāk sprakšķēt un lēkt laukā no pannas.

Smalki sakapā sīpolu. Bietes nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno sīpolu un apgrauzdētās sēkliņas.

Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu ar balzamiko etiķi (var izmantot ābolu etiķi), sinepēm, maltiem melnajiem pipariem un sāli. Salātiem uzlej mērci un virspusē uzber mazus Fetas siera kubiciņus.

Bietes ideāli sader ar grauzdētām ķirbju sēkliņām!

Pievienot komentāru

Medību laikā sievietei iešauj kājā Sestdien Kurzemē medību laikā kāda sieviete guvusi šautu brūci kājā.
Draugiem Facebook Twitter Google+