Mobilā versija
+23.2°C
Liene, Liena, Helēna, Elena, Ellena
Piektdiena, 18. augusts, 2017
29. decembris, 2014
Drukāt

Biešu salāti ar grauzdētām sēklām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 3 bietes

• 80 g ķirbja sēklu

• 1 sīpols

• 150 g Fetas siera

• 3 ēdamkarotes olīveļļas

• 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa

• 1 tējkarote sinepju

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• Ēdamkarote sakapātu zaļumu (pētersīļi, baziliks),

• ½–⅔ tējkarotes sāls

Bietes nomazgā, nosusina, apsmidzina ar eļļu un cep krāsnī +180 °C, kamēr mīkstas. Var likt arī uz sieta un katlā sutināt. Vārot ūdenī, salāti nebūs tik gardi. Kamēr dārzeņi gatavojas, apgrauzdē ķirbja sēkliņas, līdz tās sāk sprakšķēt un lēkt laukā no pannas.

Smalki sakapā sīpolu. Bietes nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno sīpolu un apgrauzdētās sēkliņas.

Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu ar balzamiko etiķi (var izmantot ābolu etiķi), sinepēm, maltiem melnajiem pipariem un sāli. Salātiem uzlej mērci un virspusē uzber mazus Fetas siera kubiciņus.

Bietes ideāli sader ar grauzdētām ķirbju sēkliņām!

Pievienot komentāru

Katrs pats sava darba stāža detektīvs (7)Pieprasot vecuma pensiju, laikus jāsavāc dokumenti par darba mūžu līdz 1996. gadam
Valsts apmaksāto studiju vietu sadale tradīciju varā (1)Darba tirgus prognozes valsts apmaksāto studiju vietu sadali ietekmē tikai daļēji
Draugiem Facebook Twitter Google+