Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
26. janvāris, 2015
Drukāt

Biezpiena pudiņš ar riekstiem un rozīnēm. Burvīgi garšo pie brokastu kafijas!

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

400 g biezpiena
5 olas
1/2 glāze cukura
3 ēdamkarotes saldā krējuma
5-6 ēdamkarotes rozīņu
3-4 ēdamkarotes riekstu (valriekstu, mandeļu vai lazdu riekstu)
4 ēdamkarotes rīvētas citrona vai apelsīna miziņas
4-5 ēdamkarotes skāba krējuma
1 glāze ievārījuma vai augļu sīrupa
4 ēdamkarotes sasmalcinātu sausiņu
Vaniļa, sāls pēc garšas

Pagatavošana

Sausiņus izsijā caur sietu. Riekstus nedaudz apgrauzdē, notīra miziņas, sasmalcina, saberž ar 2 ēdamkarotēm cukura.

Rozīnes notīra no zariņiem un noskalo.

Biezpienu saberž, pievieno cukuru, augu eļļu, olas dzeltenumus, rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, nedaudz sāls un rūpīgi visu samaisa ar koka lāpstiņu.

Sajauc ar sausiņiem, riekstiem, rozīnēm, pievieno stingrās putās sakultus olas baltumus, visu kārtīgi samaisa.

Pudiņa formu ieziež ar olīveļļu, pārkaisa ar pūdercukuru un par 3/4 aizpilda ar biezpiena masu. Uzliek vāku un liek lielā katlā ar ūdeni tā, lai ūdens nosegtu pusi formas augstuma.

Katla apakšā ieliek divās kārtās salocītu marli.

Uzliek vāku un pudiņu vāra 1 stundu, kamēr gatavs, nepieciešamības gadījumā pielejot nedaudz ūdens (pudiņam jāpaceļas un viegli jāatlīp no malām).

Gatavo pudiņu liek bļodā un pārlej ar ievārījumu, augļu sīrupu vai skābu krējumu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+