Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
20. jūlijs, 2016
Drukāt

Biezpiena sacepums ar ogām. Siera kūka lauku stilā!

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

1 kg biezpiena
2 olas
4 ēdamkarotes cukura
Vaniļas cukurs
0,5 ēdamkarotes mannas
0,5 glāzes miltu
Soda, naža gals
1 glāze ogu

Piedāvājam ekonomisku un diētisku siera kūkas alternatīvu – biezpiena sacepumu ar ogām. Vasaras svaigumu receptei piešķir ogas – ķirši, ērkšķogas, jāņogas vai upenes. Sastāvdaļas vienkāršas, bet garša – burvīga!
Sacepums ar ērkšķogām izdodas īpaši maigs un gaisīgs, to var celt galdā gan siltu, gan atdzesētu, ar svaigām ogām vai krējuma mērci.

Sviests cepamformas ieziešanai

1. Biezpienu izberž caur sietiņu.
2. Pievieno sakultas olas, cukuru, vaniļas cukuru, sodu un visu kārtīgi sajauc.
3. Pakāpeniski iesijā mannu un miltus, sajauc viendabīgā masā.
4. Noliek ievilkties uz 15 minūtēm.
5. Formu ieziež ar sviestu, liek uz tās biezpiena masu, izlīdzina.
6. Ērkšķogas notīra, nomazgā, nosusina, liek uz biezpiena tā, lai iegrimtu masā.
7. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 30-35 minūtes.
8. Izņem formu no cepeškrāsns, ļauj nedaudz atdzist, uzmanīgi izceļ uz šķīvja.
9. Rotā ar svaigām ogām, pūdercukuru, piparmētru lapiņām, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+