Foto-Shutterstock

Biezpiena sacepums ar rīsiem 0

Sastāvdaļas – 4 olas, 200 g krējuma, 400 g biezpiena, 3/4 glāzes cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 1/2 glāze balto rīsu, rozīnes (pēc garšas un vēlmēm).

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms jānovāra rīsi līdz gatavībai. Rīsus atdzesēt.
Noskalot un pārliet ar verdošu ūdeni rozīnes, ūdeni noliet.
Olas sakult ar cukuru, pievienot biezpienu un krējumu, vanilīnu. Jāizveido viendabīga masa.
Pievienot atdzisušos rīsus, visu samaisīt. Izveidoto masu ieliet ar eļļu iesmērētā cepamajā formā. Mīkla sanāks nedaudz pašķidra, bet tas nekas – viss vienalga sacepsies.
200 grādus karstā cepeškrāsnī cept apmēram 40–50 minūtes, iespējams, uz beigām karstumu vajadzēs samazināt. Cept līdz brūnai garoziņai. Gatavu pārkaisīt ar pūdercukuru. Ēst var gan aukstu, gan siltu. Pēc garšas var pievienot gan krējumu, gan ievārījumu.
Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.