Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
30. augusts, 2014
Drukāt

Biezpiena sacepums ar rīsiem (2)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 4 olas, 200 g krējuma, 400 g biezpiena, 3/4 glāzes cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 1/2 glāze balto rīsu, rozīnes (pēc garšas un vēlmēm).

 

Pagatavošana.

Vispirms jānovāra rīsi līdz gatavībai. Rīsus atdzesēt.

Noskalot un pārliet ar verdošu ūdeni rozīnes, ūdeni noliet.

Olas sakult ar cukuru, pievienot biezpienu un krējumu, vanilīnu. Jāizveido viendabīga masa.

Pievienot atdzisušos rīsus, visu samaisīt. Izveidoto masu ieliet ar eļļu iesmērētā cepamajā formā. Mīkla sanāks nedaudz pašķidra, bet tas nekas – viss vienalga sacepsies.

200 grādus karstā cepeškrāsnī cept apmēram 40 – 50 minūtes, iespējams, uz beigām karstumu vajadzēs samazināt. Cept līdz brūnai garoziņai. Gatavu pārkaisīt ar pūdercukuru. Ēst var gan aukstu, gan siltu. Pēc garšas var pievienot gan krējumu, gan ievārījumu.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Saldais krējums?

  2. Varētu būt labais–jāizmēģina

Draugiem Facebook Twitter Google+