Foto-Shutterstock

Biezpiena sacepums ar rīsiem 0

Sastāvdaļas – 4 olas, 200 g krējuma, 400 g biezpiena, 3/4 glāzes cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 1/2 glāze balto rīsu, rozīnes (pēc garšas un vēlmēm).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms jānovāra rīsi līdz gatavībai. Rīsus atdzesēt.
Noskalot un pārliet ar verdošu ūdeni rozīnes, ūdeni noliet.
Olas sakult ar cukuru, pievienot biezpienu un krējumu, vanilīnu. Jāizveido viendabīga masa.
Pievienot atdzisušos rīsus, visu samaisīt. Izveidoto masu ieliet ar eļļu iesmērētā cepamajā formā. Mīkla sanāks nedaudz pašķidra, bet tas nekas – viss vienalga sacepsies.
200 grādus karstā cepeškrāsnī cept apmēram 40–50 minūtes, iespējams, uz beigām karstumu vajadzēs samazināt. Cept līdz brūnai garoziņai. Gatavu pārkaisīt ar pūdercukuru. Ēst var gan aukstu, gan siltu. Pēc garšas var pievienot gan krējumu, gan ievārījumu.
Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.