Mobilā versija
Brīdinājums +4.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
19. februāris, 2014
Drukāt

Biezpiena standziņas

. Sena sēļu recepte (1)

Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

Biezpiena standziņas.

Sastāvdaļas:

1 kg biezpiena

Milti

5 olas (var arī vairāk)

2–3 ēdamkarotes cukura

Šķipsniņa sāls

Kausēts sviests

Biezpienu, olas, miltus un cukuru sajauc, izmīca mīklu. Miltus ņem tik daudz, lai mīkla būtu pietiekami stingra un varētu izrullēt desiņas. Tās sagriež apmēram 5–7 cm garos gabaliņos un liek verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls un cukura. Gatavās standziņas uzpeld. Ar putu karoti tās izceļ no katla, liek bļodā un uzlej kausētu sviestu, lai nesalīp. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.

Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Mana vecmāmiņa tos sauca par knēdlihiem, sarullēja rullītī un grieza zig-zag – trīsstūrveida klimpiņās. Var taisīt sāļas vai saldas pēc vēlēšanās. Nu ja aptuveni tā arī sanāk – uz paciņu biezpiena viena ola.
    Standziņas arī izskatās labi. Garšīgs ēdiens.

Draugiem Facebook Twitter Google+