Foto – Shutterstock

Biezpiena torte ar persikiem. Bez cepšanas 0

Biezpiens un augļi ir lieliski kalcija un C vitamīna avoti. Lai būtu vēl veselīgāk, šajā receptē milti ir aizstāti ar musli.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
250 g musli
150 g rozīņu
500 g mīksta biezpiena
3 olas dzeltenumi
100 – 150 g cukura
20 g želatīna
420 g konservētu persiku
50 g mandeļu skaidiņu
200 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes medus
1 citrons

Pagatavošana.

Musli un rozīnes sasmalcina viendabīgā masā. Iegūto masu liek tortes formā tā, lai nepaliktu neaizpildītas vietas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olas dzeltenumus kopā ar cukuru un citrona sulu sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Maisījumam pievieno iepriekš izmērcētu un ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu, biezpienu un kārtīgi visu samaisa ar mikseri.

Saldo krējumu sakuļ kopā ar 1 ēdamkaroti citrona sulas, pievieno biezpiena masai, kārtīgi samaisa. Masu ielej formā un liek ledusskapī uz 1-2 stundām.

Persikus sagriež šķēlītes, nelielu daļu arī kubiņos. Persiku sīrupu sasilda, pievieno medu, vāra, līdz sabiezē.
Tortes virspusi rotā ar persiku šķēlītēm, centrā liek kubiņos saliktos persikus, pārlej ar sīrupu, bet sānus aplipina ar mandeļu skaidiņām.

Arī tortes centru rotā ar mandeļu skaidiņām, pēc tam liek ledusskapī atdzist uz 1 stundu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.