Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
10. jūlijs, 2015
Drukāt

Biezpiena torte ar šokolādes glazūru

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

700 g plātsmaižu biezpiens “Baltais”

500 ml saldā krējuma

5 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote vaniļas cukura

no 1 citrona norīvēta miziņa

3 ēdamkarotes želatīna

150 ml piena

180 g (1 paciņa) “Selgas” šokolādes cepumu

Glazūrai:

150 g tumšās šokolādes

150 ml saldā krējuma

2 ēdamkarotes šokolādes skaidiņu dekorēšanai

Cepšanai:

apaļa tortes forma ar noņemamu malu 24 cm diametrā

Pagatavošana

Formas pamatni izklāj ar cepumiem.

Biezpienu saputo kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un citrona miziņām.

Želatīnu aplej ar aukstu pienu, lai uzbriest. Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē izšķīdina un, nepārtraukti maisot, iejauc biezpienā.

Saldo krējumu saputo un iecilā biezpiena masā.

Masu lej formā uz cepumiem, nolīdzina un liek ledusskapī uz 2–3 stundām.

Kad torte ir saželējusi, pagatavo glazūru – ūdens peldē, nepārtraukti maisot, karsē saldo krējumu un šokolādi.

Kad šokolāde ir izkususi, to pārziež pāri tortei.

Ja vēlas, var pārkaisīt torti ar šokolādes skaidiņām.

Pasniedz atdzesētu.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+