Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
14. janvāris, 2015
Drukāt

Biezpiena torte “Eņģeļa asaras” (2)

Foto - alex-povar.blogspot.ruFoto - alex-povar.blogspot.ru
Sastāvdaļas:

Pamatnei:
1 glāze miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
80 g sviesta
2 ēdamkarotes cukura
1 vidēji liela ola

Pildījumam:
500 g biezpiena
0,5 glāzes cukura
3 olu dzeltenumi
1 ēdamkarote mannas
100 g skābā krējuma vai saldā krējuma
vaniļa

Suflē:
3 olu baltumi
3 ēdamkarotes pūdercukura

Pamatnes gatavošana:

Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno atsilušu sviestu.

Olas sakuļ ar cukuru. Visas minētās sastāvdaļas samaisa kopā. Ieliek ledusskapī.

Pildījuma gatavošana:

Sablenderē visas pildījuma sastāvdaļas līdz vienmērīgai masai.

Suflē gatavošana:

Sakuļ olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Ja olu baltumi būs slikti sakulti, jūs nevarēsiet izveidot “asariņas”.

Izņem no ledusskapja pamatnes mīklu un izliek formā, paceļot maliņas (vēlams 24 cm lielā cepamajā formā) 0,5 cm augstumā. Virsū liek biezpiena masu.

Cep 180 grādos aptuveni 25 minūtes. Pēc tam izņem, uz virsmas uzklāj suflē kārtu un cep 10-15 minūtes, līdz kļūst zeltains. Galvenais – nepārcept.
Izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un tādā veidā ļauj tortei atdzist. Suflē nedaudz nosēdīsies, neuztraucieties, tas nav briesmīgi. Pēc 40 minūtēm ņem torti no cepeškrāsns ārā un patur istabā vēl līdz pilnīgai atdzišanai. Pēc stundas pusotras radīsies “asariņas”.

Ideālā gadījumā tortei jānostāv  atdzisušā aizvērtā cepeškrāsnī 5-6 stundas vai vēl labāk – visu nakti.

Recepte no alex-povar.blogspot.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Mani bērni gan tās par pērlītēm savulaik iesauca, nevis asarām.

  2. Kādreiz to sauca “Šarlotes asaras”!(jo eņģeļi taču neraud!)

Draugiem Facebook Twitter Google+