Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
29. jūlijs, 2015
Drukāt

Biezpiena un magoņu kūka (1)

Foto-say7.infoFoto-say7.info
Sastāvdaļas

(24 cm tortes veidnei)
Mīklai
• 150 g kviešu miltu
• 50 g mīksta sviesta
• 50 g brūnā karamelizētā cukura
• 45 g skābā krējuma
• Tējkarote cepamā pulvera

Magoņu kārtai
• 180 g magoņu sēklu
• 200 ml piena
• 60 g cukura
• 2 ēdamkarotes sviesta
• Tējkarote kartupeļu cietes

Biezpiena kārtai
• 500 g biezpiena
• 70 g cukura
• 200 g skābā krējuma
• Tējkarote kartupeļu cietes
• Ēdamkarote vaniļas cukura

Brūno karamelizēto cukuru samaisa kopā ar mīkstu sviestu, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pieber ar cepamo pulveri sajauktus miltus un samīca. Mīklu izrullē 5 mm biezu un ieklāj tortes veidnē ar nepiedegošu pārklājumu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz mīkla kļūst nedaudz zeltaini brūna.

Cepšanas laikā gatavo magoņu kārtu. Sēkliņas aptuveni 2 minūtes kuļ blenderī. Katlā liek sviestu, pienu, cukuru, magones un, nepārtraukti maisot, karsē uz vidējas uguns. Kad aptuveni pēc 10 minūtēm masa nedaudz sabiezējusi, pievieno kartupeļu cieti, kas izšķīdināta pāris ēdamkarotēs piena. Apmaisa, noņem no uguns, noliek vēsā vietā, lai strauji atdziest.

Pēc tam gatavo biezpiena kārtu. Samaisa biezpienu ar cukuru, skābo krējumu un vaniļas cukuru. Tad uz daļēji izceptās kūkas pamatnes vienmērīgi klāj magoņu un pēc tam biezpiena masu, uzkaisa nedaudz magoņu un cep +180 °C aptuveni 55 minūtes. Kūku izņem no veidnes un sagriež gabaliņos tikai tad, kad tā pilnībā atdzisusi.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. No kurienes ņemta šī recepte? Nav atsauces.

Draugiem Facebook Twitter Google+