Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
24. maijs, 2014
Drukāt

Biezpiena un rabarberu plātsmaize 
 (1)

Foto: shutterstock.comFoto: shutterstock.com

(30 x 40 cm pannai)

Mīklai

• 500 g kviešu miltu

• 25 g rauga

• 150 g sviesta

• 100 g cukura

• 250 g piena

• 2 olas

• 1/3 tējkarotes sāls

Pildījumam

• 700 g rabarberu

• 600 g biezpiena

• 1 ola

• 100 g skābā krējuma

• 75 ml kļavu sīrupa

• 50 g cukura

• Puscitrona miziņa

Drumstalām

• 100 g auksta sviesta

• 100 g cukura

• 100 g kviešu miltu

Nelielā daudzumā uzsildīta piena, maisot ar putojamo slotiņu, izšķīdina raugu. Pievieno pārējo pienu, olas, sāli, cukuru un izmaisa. Izsijā un lēnām iemaisa miltus. Izkausē sviestu, mazliet atdzesē (lai nav karsts) un iestrādā masā. Izmīca mīklu un, ja tā par šķidru, pievieno mazliet miltu, bet lai nav par daudz, jo tad mīkla būs sausa. Tai jābūt mazliet lipīgai un elastīgai. Mīklu liek bļodā un uzsedz dvielīti. Tagad, kad vairs nav siltu radiatoru vai plīts virsmas, mīklu var stundu raudzēt līdz + 40 °C uzkarsētā un pēc tam izslēgtā cepeškrāsnī.

Uzrūgušu mīklu izrullē plānā kārtiņā un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, malas paceļot uz augšu. Uzber šķēlītēs sagrieztus rabarberus, kam uzlej kļavu sīrupu. Biezpienu izmīca un sajauc kopā ar skābo krējumu, pievieno olu, cukuru un citrona miziņu. Masu uzlej rabarberiem.

Gatavo drumstalas, aukstu sviestu sajaucot ar miltiem un cukuru, lai veidojas drumstalas. Svarīgi to darīt ar pirkstu galiem, lai sviests nesasilst un neveidojas mīkla. Uzber sagatavotajai masai. Cep +190 °C aptuveni stundu. Ļoti sātīga un aromātiska plātsmaize!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Atbrauc un izcep , viss jau sasverts

Draugiem Facebook Twitter Google+