Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
13. februāris, 2014
Drukāt

Bioloģiskās lauksaimniecības sertifikātu pirmo reizi piešķir ēstuvēm

Foto: LETAFoto: LETA

Bioloģiskās lauksaimniecības atbilstības sertifikāts, kas pirmo reizi Latvijā pasniegts sabiedriskās ēdināšanas iestādei SIA "Augstceltne".

Bioloģiskās lauksaimniecības atbilstības sertifikāts pirmo reizi Latvijā pasniegts sabiedriskās ēdināšanas iestādei. Sertifikāts piešķirts Zemkopības ministrijas (ZM) ēkā Rīgā, Republikas laukumā 2, strādājošajai SIA “Augstceltne” kafejnīcai “Al-kanna” un bistro “Kurši”, portālu “LA.lv” informēja ZM.

Sertifikāts apliecina, ka šajās ēdināšanas iestādēs patērētājiem piedāvā ēdienus, kuros izmantota bioloģiski sertificēta liellopu gaļa. Sertifikātu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam ceturtdien piešķīra VSIA “Sertifikācijas un testēšanas centrs”. Vēl šādu sertifikātu par atbilstību bioloģiskās lauksaimniecības prasībām Latvijā ir tiesīga izsniegt biedrība “Vides kvalitāte”.

Saņemot bioloģiskās lauksaimniecības atbilstības sertifikātu, SIA “Augstceltne” ēdināšanas nozares direktore Dace Mellenberga paudusi gandarījumu par saņemto apliecinājumu un iespēju turpmāk veicināt bioloģisko produktu patēriņu.

Plānots, ka SIA “Augstceltne” sertificēs arī pārējos ēdināšanas uzņēmumus, kuri atrodas Rīgā, un nākotnē, iespējams, arī tos, kas atrodas ārpus galvaspilsētas. Mellenberga izteica cerību, ka saņemtais sertifikāts rosinās arī citus sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus sertificēt tos atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības prasībām.

Pievienot komentāru

"Mežvidu" tomātu karaļi pārstrādās arī ogas un kaņepes (6)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi.
Pasaulē
Gribējām, kā labāk, sanāk, kā vienmēr: Valsts izģērbj mazo uzņēmēju (10)Iecere no nākamā gada 1. janvāra noteikt minimālo sociālās apdrošināšanas iemaksu līmeni izpelnījusies ievērojamu pretestību, jo uzņēmēji brīdina, ka labie nodomi var beigties ar bēdīgām sekām.
Draugiem Facebook Twitter Google+