Mobilā versija
-1.6°C
Renāte, Modrīte, Mudrīte
Otrdiena, 24. oktobris, 2017
30. decembris, 2016
Drukāt

Atsauc bīstamas piparkūkas (1)

Foto - Evija Trifanova/LETAFoto - Evija Trifanova/LETA

Ilustratīvs attēls

Vācijas tirgū pētījums, ko veikusi organizācija “Changing Markets”, atklājis paaugstinātu akrilamīda daudzumu piparkūkās. “Lindner” ražotajās “Elisen” piparkūkās tas bijis 1522 µg/kg.

Eiropā pieļaujamā norma ir 1000 µg/kg, norāda Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde (EFSA). Akrilamīds ir kancerogēna viela, kas var veidoties cieti saturošos produktos, tos apstrādājot augstā temperatūrā (vairāk par 120 0C) – cepot, fritējot un grauzdējot (kartupeļu čipsos, frī kartupeļos, grauzdētā maizē un grauzdiņos). Pagājušonedēļ arī Horvātijā un Ungārijā no tirdzniecības izņēma bērnu cepumus, jo atklāts, ka akrilamīda daudzums (1020 µg/kg) pārsniedz normu. Pirms četriem gadiem tas tika atklāts piecos maizes produktos arī Latvijā.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. UIn kuri tad Latvijā bija tie plastmasas maizes cepēji? Būtu interesanti zināt .

Draugiem Facebook Twitter Google+