Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Evija Trifanova/LETA

Atsauc bīstamas piparkūkas 1

Vācijas tirgū pētījums, ko veikusi organizācija “Changing Markets”, atklājis paaugstinātu akrilamīda daudzumu piparkūkās. “Lindner” ražotajās “Elisen” piparkūkās tas bijis 1522 µg/kg.

Reklāma
Reklāma
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis 183
Krimināls
Krituši visi antirekordi – savākts 600 000 narkomānu izlietoto šļirču. Atrasta arī traģiskā “narkozombiju” viela 8
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

Eiropā pieļaujamā norma ir 1000 µg/kg, norāda Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde (EFSA). Akrilamīds ir kancerogēna viela, kas var veidoties cieti saturošos produktos, tos apstrādājot augstā temperatūrā (vairāk par 120 0C) – cepot, fritējot un grauzdējot (kartupeļu čipsos, frī kartupeļos, grauzdētā maizē un grauzdiņos). Pagājušonedēļ arī Horvātijā un Ungārijā no tirdzniecības izņēma bērnu cepumus, jo atklāts, ka akrilamīda daudzums (1020 µg/kg) pārsniedz normu. Pirms četriem gadiem tas tika atklāts piecos maizes produktos arī Latvijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.