Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
14. jūnijs, 2015
Drukāt

Brīnumgards deserts ar zemenēm (4)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 2 olu baltumi, 0,75 glāzes cukura, 1,5 – 2 glāzes svaigu zemeņu.

Pagatavošana.

Ogas nomazgā un nosusina.

Tīrā bļodā liek atdzesētus olu baltumus un ar mikseri kuļ līdz vieglām putām (20 – 30 sekundes).

Baltumiem pievieno ogas un cukuru. Kuļ ar mikseri lielā ātrumā, līdz veidojas samērā bieza masa.

Iegūto masu liek porciju trauciņos, rotā ar veselām zemenēm un piparmētras lapiņu.

Ja šo gardumu sasaldē, sanāk fantastisks saldējums.

Labu apetīti!

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Pievienot komentāru

Komentāri (4)

  1. Var ēst ar pienu,super gards!
    Tāpat arī gatavo šo saldo no citām ogām un pat ievārījuma.
    Labs pildījums vafelēm,garnējums tortēm.

  2. Tas viss ir forši , bet kur paliek olu dzeltenumi ?

  3. Vai tiešām cilvēki lieto uzturā svaigas olas un nebaidās no salmonelozes???? Nu kas vienreiz to dabūjis,otrreiz mūžā vairs neēd bubertus,sambukus un citus ēdienus no svaigām olām.

    • Es arī brīnos par to,ka visur lieto termiski neapstrādātas olas.Tās modernās kūkas bez cepšanas un šie deserti.Var jau būt,ka tas attiecas tikai uz veikalā pirktajām olām,bet šaubos,ka laukos kāds baro vistas ar eko barību.

Draugiem Facebook Twitter Google+