Mobilā versija
-0.5°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
27. decembris, 2014
Drukāt

Brīnumgards deserts no ogām un saldā krējuma (1)

Foto-say7.infoFoto-say7.info

Fantastisku garšu dod saldā krējuma un skābeno ogu apvienojums. Pievienojot šokolādi, iegūsiet burvīgu desertu. Var izmantot jebkuras ogas, tikai vēlams, lai tās būtu nedaudz skābenas. Ja ogas ir saldas, tad ogu želejā pievienojiet mazāk cukura.

Sastāvdaļas ogu želejai – 300 g sarkano jāņogu (var citas ogas), 150 g cukura, 20 g želatīna.

Sastāvdaļas putukrējuma kārtai – 400 ml saldā krējuma (35%), 150 g cukura, 10 g želatīna. Vēl vajadzēs 100 g šokolādes.

Pagatavošana.

Vispirms gatavo ogu želeju. Želatīnu iemērc 150 ml atdzesēta vārīta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Ogas nomazgā un blenderī sasmalcina. Pēc tam izberž caur sietiņu, lai atdalās ogu kauliņi.

Katliņā liek ogu masu, pielej 500 ml ūdens, cukuru un karsē tik ilgi, kamēr cukurs ir izkusis.

Pielej izšķīdināto želatīnu un karsē līdz vārīšanai, bet nevāra.

Gatavo ogu masu lej saldā ēdiena porciju trauciņos līdz pusei. Liek ledusskapī uz 6 – 8 stundām, lai ogu masa saželē.

Tikmēr gatavo putukrējuma masu.

Želatīnu iemērc 100 ml auksta novārīta ūdens un atstāj tik ilgi, cik ir norādīts uz iepakojuma. Pēc tam izšķīdušo želatīnu karsē līdz vārīšanai, bet nevāra.

Saldo krējumu kopā ar cukuru sakuļ stingrās putās. Pievieno silto želatīnu un visu samaisa.

Putukrējuma masu liek porciju trauciņos uz sastingušās ogu želejas.

Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves un pārkaisa ar to putukrējumam virsu.

Gatavo desertu liek atkal ledusskapī uz 3 – 4 stundām.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Ja pieliks pārāk siltu želantīnu, var gadīties, ka viss saies kunkuļos.

Draugiem Facebook Twitter Google+