Foto-say7.info

Brīnumgards deserts no ogām un saldā krējuma 1

Fantastisku garšu dod saldā krējuma un skābeno ogu apvienojums. Pievienojot šokolādi, iegūsiet burvīgu desertu. Var izmantot jebkuras ogas, tikai vēlams, lai tās būtu nedaudz skābenas. Ja ogas ir saldas, tad ogu želejā pievienojiet mazāk cukura.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas ogu želejai – 300 g sarkano jāņogu (var citas ogas), 150 g cukura, 20 g želatīna.

Sastāvdaļas putukrējuma kārtai – 400 ml saldā krējuma (35%), 150 g cukura, 10 g želatīna. Vēl vajadzēs 100 g šokolādes.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms gatavo ogu želeju. Želatīnu iemērc 150 ml atdzesēta vārīta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Ogas nomazgā un blenderī sasmalcina. Pēc tam izberž caur sietiņu, lai atdalās ogu kauliņi.

Katliņā liek ogu masu, pielej 500 ml ūdens, cukuru un karsē tik ilgi, kamēr cukurs ir izkusis.

Pielej izšķīdināto želatīnu un karsē līdz vārīšanai, bet nevāra.

Gatavo ogu masu lej saldā ēdiena porciju trauciņos līdz pusei. Liek ledusskapī uz 6–8 stundām, lai ogu masa saželē.

Tikmēr gatavo putukrējuma masu.

Želatīnu iemērc 100 ml auksta novārīta ūdens un atstāj tik ilgi, cik ir norādīts uz iepakojuma. Pēc tam izšķīdušo želatīnu karsē līdz vārīšanai, bet nevāra.

Saldo krējumu kopā ar cukuru sakuļ stingrās putās. Pievieno silto želatīnu un visu samaisa.

Putukrējuma masu liek porciju trauciņos uz sastingušās ogu želejas.

Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves un pārkaisa ar to putukrējumam virsu.

Gatavo desertu liek atkal ledusskapī uz 3–4 stundām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.