Mobilā versija
Brīdinājums -2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
28. decembris, 2013
Drukāt

Brokoļu biezzupa ar garnelēm

Brokolu_biezzpupa_ar_garnelem_IMG_00832

Garnelēs ir daudz olbaltumvielu, jūras produktiem raksturīgie vitamīni, minerālvielas un taukskābes, kā arī ļoti maz tauku un kaloriju. Tāpēc tās ir viegls, diētisks un veselīgs produkts.

 

Par to, ka mazie jūras vēzīši ir vārīti uzreiz pēc nozvejošanas, liecina saliektā forma. Jo mazāk saliekta, jo ilgāk gaidīta apstrāde. Ja pērk garneles čaulā, jāpievērš uzmanība krāsai – jo tumšāka galvas daļa, jo zemāka kvalitāte. Dzeltenīgi plankumi nozīmē, ka tumšā krāsa ir balināta ar ķīmiskiem šķīdumiem, bet balti plankumi liecina, ka prece ir pārsaldēta.

Ja garneles izmanto siltajiem ēdieniem, tās jāpievieno gatavošanas beigās, jo pārceptas vai pārvārītas kļūst sīkstas. Labi garšo salātos un uzkodās kopā ar avokado, tomātiem, gurķiem, zaļumiem, sēnēm. Mērcei izmanto majonēzi vai olīveļļu. Nav ieteicamas asas mērces, jo tās nomāc garneļu maigo garšu.

 

Brokoļu biezzupa ar garnelēm (6 porcijas)

750 g brokoļu,

1 liels sīpols,

1 ķiploka daiviņa,

1 l dārzeņu vai vistas buljona,

1 glāze saldā krējuma,

18 lielās garneles,

1 ēdamkarote olīveļļas,

pēc vajadzības: rīvēts muskatrieksts, sāls, pipari.

Brokoļus noskalo un sadala pa rozetēm, kātiņus – nelielos gabaliņos un apmēram 4 minūtes vāra viegli sāļā ūdenī. Nokāš. Katliņā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku. Ielej pusi buljona, pievieno brokoļus un uz mērenas uguns sautē 10 minūtes. Ļauj nedaudz atdzist, tad sablendē viendabīgā masā. Ielej atlikušo buljonu un uzvāra. Iekaisa muskatriekstu, sāli un piparus, ielej saldo krējumu un noņem no uguns, pirms uzvārās.

Garneles blanšē verdošā ūdenī. Kad zupa salieta šķīvjos, katrā liek pa vairākām garnelēm. Var pievienot maizes grauzdiņus vai sausmaizītes gabaliņus.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+