Mobilā versija
Brīdinājums +4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
30. septembris, 2015
Drukāt

Brūkleņu čatnijs (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(8–10 porcijas)

• 0,4 l svaigu brūkleņu

• 2 ķiploka daiviņas

• 80 g rozīņu

• 80 g brūnā cukura

• 100 ml vīna etiķa

• Bumbieris

• ½ tējkarotes maltu sinepju

• ½ tējkarotes sāls

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

Ķiploka daiviņas sakapā. Bumbierim izņem serdi un ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos. Pievieno pārējās sastāvdaļas un pannā ar biezām malām uz lēnas uguns sutina, līdz masa sabiezē un brūklenes ir mīkstas. Vīna etiķa vietā var izmantot ābolu etiķi. Savukārt, ja masa ir ļoti bieza, var pievienot mazliet ūdens. Ideāla mērce pie medību un liellopu gaļas, grilējumiem.

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vai tiešām nav vārda latviešu valodā??? Visādi ”čatniji” un ”smūtiji” jau piegriezušies galīgi. Lūdzu, nevajag kropļot valodu!!!

Draugiem Facebook Twitter Google+