Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
22. jūlijs, 2014
Drukāt

Brušetas – pikantas tomātu maizītes

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas:

(4–5 porcijas)

• 4 tomāti

• franču bagete vai ciabata

• 100 g svaigā siera

• 2 ķiploka daiviņas

• ēdamkarote olīveļļas

• ½ tējkarote sāls

• 1 tējkarote brūnā cukura

• ½–1 tējkarote maltu melno piparu

• svaigas bazilika lapiņas

Pagatavošana. Par brušetām (Bruschetta) sauc pikantas tomātu maizītes, kas tradicionāli tiek pasniegtas kā uzkoda Itālijā un Spānijā. Brušetu pagatavošanai piemēroti kvalitatīvi vietējie tomāti, kam ir smarža un laba konsistence.

Sieru sagriež mazos gabaliņos. Ķiploka daiviņas smalki sakapā. Tomātus blanšē, novelk miziņu un izņem sēklotni. Pēc tam sagriež kubiciņos un samaisa kopā ar sieru, olīveļļu, sāli un cukuru. Atstāj nedaudz ievilkties. Nolej lieko šķidrumu un masu liek uz maizes šķēlēm. Cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 10–15 minūtes. Uzkaisa bazilika lapiņas.

Otrs variants – tomātu masu uz pannas mazliet apcep un pasniedz ar cepeškrāsnī apgrauzdētām maizītēm. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns tām siltām uzpilina nedaudz eļļas.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+