Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
12. augusts, 2014
Drukāt

Bukstiņputra
. Recepte, kuru atzītu pat ome! (2)

Foto-Valdis SemjonovsFoto-Valdis Semjonovs

SASTĀVDAĻAS

(vienai porcijai) 50 g miežu putraimu, 30 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas, 1 neliels sīpols, 1 neliels vārīts kartupelis, 1 ēd. k. sakapātu zaļumu (dilles, pētersīļi u. c.), 1 daiviņa ķiploka, ¼ tomāta, 30 ml saldā krējuma.

Pagatavošana

Miežu putraimus liek vārīties lielā ūdens daudzumā, pievienojot sāli. Vāra, līdz tie mīksti, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg. Kamēr mieži vārās, smalki sakapā sīpolu un ķiploka daiviņu, sagriež kubiņos kartupeli, kūpināto gaļu un tomātu. Visu apcep eļļā. Izvārītos putraimus nokāš un liek klāt pannā, pievieno saldo krējumu, pēc garšas sāli un piparus. Pavāra vēl īsu brīdi un ceļ galdā.

Recepti piedāvā kafejnīcas “Lāsīte” pavārs Artūrs Vīksna.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Nevajadzētu jenkuru jauizgudrojumu pasniegt zem senas receptes markas . Bukstiņputrai jeb biezputrai nav nekā kopīga ar šo jaunizgudrojumu . Nekāda cepšana , nekāda eļļa ,tomāti un krējums …! Tikai ūdens , putraimi un kartupeļi , un pēc tam uz šķivja pievieno kādu taukumu . Šo izgudrojumu mana vecāmāte sauktu nevis par “bukstiņu ” , bet gan svešvārdā – “sondermishung” jeb specmaisījums .

    • Jā ,tiesi ta,tā ir kartupeļu biezputra kurai pievieno varītus putraimus,un klāt pasnieddz ar apceptu kūpinātu speķi +apceptiem sīpoiem

Draugiem Facebook Twitter Google+