Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
7. janvāris, 2015
Drukāt

Bulciņas Cinnabon – leģenda virtuvē

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas

200ml piens

600 milti

1 ola

10g sausais raugs

100g mīksts sviests

100g cukurs

šķipsniņa sāls

Pildījumam:

50g sviests

150g cukurs

kanēlis

Mērcei:

70g svaigs siers

100g pūdercukurs

40g mīksts sviests

Pagatavošana

Sauso raugu izšķīdināt pienā. Olu uzputot, pievienot mīkstu sviestu un cukuru un uzputot vēlreiz. Pakāpeniski pievienot miltus un šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Mīcīt tik ilgi, kamēr mīkla kļūst elastīga un nelīp pie rokām. Mīklu apsegt ar tīru dvielīti un nolikt rūgt uz 1 stundu.

Pildījumam:
sviestu sajaukt ar kanēli un cukuru.

Pagatavot mērci. Sviestu uzputot ar sieru un pūdercukuru.

Gatavu mīklu izrullēt apm. 0,5cm biezā kārtā un vienmērīgi izsmērēt pildījumu. Sarullēt ciešā ruletē un sagriezt vienādās daļās. Sagataves izkārtot uz cepešpannas, apsegt ar tīru dvielīti un nolikt uz 30 min. vēlreiz uzrūgt.

Cept bulciņas iepriekš uzkārsētā krāsnī 30 min. 180 grādos. Karstas bulciņas pārliet ar mērci un atdzesēt.

Mērci var pagatvot mazāk un pasniedzot bulciņas pārkaisīt tās ar pūdercukuru.

 

Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+