Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
25. janvāris, 2014
Drukāt

Buljons ar dārzeņu un laša omleti

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Restorāns “Aronia”, kas atrodas Rīgā, Elizabetes ielā, atzīts par vienu no 2013. gada desmit labākajiem jaunatvērtajiem restorāniem. Turklāt aronijas ir ne tikai tā nosaukumā, te var veldzēties ar aroniju morsu un nogaršot vienu otru ēdienu ar šīm vērtīgajām ogām. Galvenokārt ēdienkartē – Eiropas un Vidusjūras ēdieni, stāsta bārmene un viesmīle Lilita Poriete. Pavārs Gatis Vanags mums atklāj, kā pagatavot dažus no savas bagātīgās izdomas “augļiem”. Bet no karstajiem dzērieniem restorānā īpaši plašs ir zāļu tēju klāsts. Aukstā ziemas dienā te var sasildīties, malkojot pļavas sarkanā āboliņa, nātru, brūkleņu, ievziedu, viršu un citas zāļu tējas.

Buljons ar dārzeņu un laša omleti

SASTĀVDAĻAS Laša atgriezumi, burkāni, sarkanie sīpoli, ķiploks, selerijas kāts un sakne, cukini, paprika, olas, piens, sviests, smaržīgie pipari, lauru lapas, sāls.

KĀ GATAVOT? Burkānus, sīpolus, ķiploku un selerijas sakni notīra, sagriež. Laša atgriezumus un dārzeņus, pievienojot mazliet sāls, vāra 45 min. Pievieno smaržīgos piparus un lauru lapas. Lauru lapas pēc 10 min izņem, lai virums neiegūst sīvu garšu. Arī burkānus izņem. Buljonu izkāš. No asakām noņem laša gaļu. Vienai lielai olai pievieno 50 g piena, sakuļ, pieber sāli, liek klāt sakapātas paprikas, cukini, selerijas kāta, sarkano sīpolu un laša gaļas maisījumu. Masu lej ar sviestu iziestā pannā, cepeškrāsnī 180 grādos cep 15 – 20 min. Omleti sagriež, kārto šķīvja vidiņā, pārlej ar buljonu, rotā ar vārīta burkāna ripiņām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+