Mobilā versija
-1.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
20. maijs, 2014
Drukāt

Bumbieru pīrāgs ar pistācijām

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

2 g gatavu bumbieru

3/4 l ūdens

4 ēdamkarotes citronu sulas

250 g mīksta sviesta

200 g cukura

Šķipsniņa sāls

4 olas

Aptuveni 1/8 l piena

300 g kviešu miltu

3 tējkarotes cepamā pulvera

3 tējkarotes kakao pulvera

200 g maltu lazdu riekstu

200 g aprikožu želejas

1 ēdamkarote aprikožu degvīna

2 ēdamkarotes sakapātu pistācijas riekstu

Pagatavošana

Bumbierus nomizo un sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Ūdeni sajauc ar citrona sulu un pārlej bumbieriem. Sviestu ar cukuru, sāli, olām, pienu, miltiem, cepamo pulveri, kakao un riekstiem puto, līdz veidojas krēmveida masa.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 oC temperatūrai.

Cepešpannu izziež ar sviestu, liek uz tās mīklu un izlīdzina.

Sagrieztos bumbierus kārto uz tīra dvieļa un ļauj nedaudz apžūt, pēc tam kārto uz mīklas.

Pīrāgu cep cepeškrāsns vidusdaļā 45 minūtes.

Aprikožu želeju izberž caur sietu, sajauc ar aprikožu degvīnu un uzkarsē. Pārgriež pīrāgu un pārkaisa ar pistācijām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+