Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
10. decembris, 2013
Drukāt

Bumbieru un kakao krēma pīrāgs

Foto - AikāgaršoFoto - Aikāgaršo

Pagatavošanas laiks: 1 stunda + 2 stundas dzesēšanai

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

Rimi kārtainā sviesta mīkla – 600 g
Bumbieri – 700 g

Krēmam:
Rimi lauku olas – 4 gab.
Saldais krējums – 400 ml
Brūnais cukurs – 250 g
Piparkūku garšviela (malta) – 1 tējk.
Kakao (malts) – 6 ēdamk.

Pagatavošana:

1.Apaļā pīrāga formā ieklāj kārtaino sviesta mīklu 400 g
2.Noskalo bumbierus, sagriez 4 daļās un izņem serdes
3.Sagrieztos bumbierus kārto uz smilšu mīklas
4.Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai
5.Sakul olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu
6.Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisi
7.Liec uz uguns un maisot iebiezini krēmu
8.Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem
9.200 g kārtaino mīklu sagriez strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem
10. Cep pīrāgu 170 grādu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 – 35 minūtes
11.Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē

Aikāgaršo padoms!
Pamēģini pīrāga pildījumam izmantot ābolus un kakao vietā pievienot vaniļu, mandeles vai nelielu daudzumu citrusu augu sulas.

Aikāgaršo recepte

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+