Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
12. septembris, 2014
Drukāt

Burkānu cepumi ar kanēļa un krustnagliņu garšu fonā

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• 160 g burkānu

• 120 g kviešu miltu

• 100 g cukura

• 50 g augu eļļas

• 50 g skābā krējuma

• 2 ēdamkarotes mīksta sviesta

• Liela ola

• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta

• ¼ tējkarotes kanēļa

• ⅛ tējkarotes maltu krustnagliņu

• 1 tējkarote cepamā pulvera

• ¼ tējkarotes sāls

Smalki sarīvē burkānus (ja tie sulīgi, mazliet nospiež lieko sulu). Kviešu miltus bļodā sajauc ar cepamo pulveri, sāli un garšvielām. Atsevišķā traukā olu sakuļ ar cukuru un skābo krējumu, pēc tam pielej augu eļļu un samaisa. Šķidro masu pievieno sausajām sastāvdaļām, iemaisa burkānus. Mīklu ar tējkaroti liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15–20 minūtes. Cepumus atdzesē, pēc tam pārgriež uz pusēm un vidū pilda dzērveņu džemu vai putukrējumu ar smalki sagrieztiem žāvētu aprikožu gabaliņiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+