Mobilā versija
Brīdinājums -0.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
10. decembris, 2014
Drukāt

Burkānu salāti ar grauzdētu sezamu. Vienkārši un gardi

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 6 vidēji burkāni

• 3 ēdamkarotes sezama sēkliņu

• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 1,5 tējkarotes brūnā cukura

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• ⅓ tējkarotes sāls

Burkānus sarīvē salmiņos.

Sezama sēkliņas apgrauzdē uz pannas, līdz tās kļūst viegli brūnas.

Atsevišķā bļodiņā sajauc citrona sulu, sāli, maltus melnos piparus un brūno cukuru (salāti būs vēl aromātiskāki, ja brūnā cukura vietā pievienos ēdamkaroti kļavu sīrupa). 

Burkāniem uzlej šo mērci, pieber sezama sēkliņas un rūpīgi samaisa.

Ideāli salāti pie zivju ēdieniem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+