Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
11. decembris, 2014
Drukāt

Burkānu un apelsīnu džems

Foto no no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”Foto no no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”
Sastāvdaļas:

1 kg burkānu,
1 glāze cukura (uz 1 glāzi burkānu un apelsīnu masas)
2 apelsīni,
1 ēd. k. brendija.

Gatavais produkts – ap 1,2 l

KĀ GATAVOT?

Notīrītus burkānus sagriež lielos gabalos, liek katlā ar biezu dibenu. Ielej nedaudz ūdens un sautē, līdz tie mīksti. Burkānus nokāš un sasmalcina kopā ar apelsīniem. Pieber nepieciešamo cukura daudzumu. Masu sajauc un vāra 30 min, līdz džems sabiezē. Pievieno mazliet brendija, samaisa. Džemu karstu pilda burkās, tās aizvāko, apgāž otrādi, atdzesē, apklātu ar siltu segu.

 

Recepte no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+