Mobilā versija
Brīdinājums +16.8°C
Guntra, Marianna, Ginters
Trešdiena, 20. septembris, 2017
11. decembris, 2014
Drukāt

Burkānu un apelsīnu džems

Foto no no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”Foto no no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”
Sastāvdaļas:

1 kg burkānu,
1 glāze cukura (uz 1 glāzi burkānu un apelsīnu masas)
2 apelsīni,
1 ēd. k. brendija.

Gatavais produkts – ap 1,2 l

KĀ GATAVOT?

Notīrītus burkānus sagriež lielos gabalos, liek katlā ar biezu dibenu. Ielej nedaudz ūdens un sautē, līdz tie mīksti. Burkānus nokāš un sasmalcina kopā ar apelsīniem. Pieber nepieciešamo cukura daudzumu. Masu sajauc un vāra 30 min, līdz džems sabiezē. Pievieno mazliet brendija, samaisa. Džemu karstu pilda burkās, tās aizvāko, apgāž otrādi, atdzesē, apklātu ar siltu segu.

 

Recepte no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”

Pievienot komentāru

Skolotāja: "Bez eksāmena latviešu valodā nevar iztikt" (8)Jaunā izglītības satura veidotāji sola nemazināt valsts valodas lomu skolās
Draugiem Facebook Twitter Google+