Foto – Indulis Burka

Ceļam galdā medījuma gaļu. Stirnas aknu pastēte 0

Sastāvdaļas
• stirnas aknas
• divi vidēja lieluma burkāni
• 250 g sviesta
• pāris ziemas ķiploka daiviņu
• šķipsniņa piparu
• sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Aknas sagriež šķēlēs un apcep uz pannas. Liek katlā kopā ar burkāniem un vāra gatavas. Vēl karstas kopā ar ķiplokiem un sviestu liek blenderī. Pielej aptuveni pusotra kausiņa buljona, kurā aknas vārījās, un visu sasmalcina. Jo ilgāk aknas blendēs, jo smalkāka un gaisīgāka būs pastēte. Kad pastēte gatava, to pilda bļodiņās un noliek vēsumā atdzist. Pat izņemta no ledusskapja, tā ir vijīga un viegli smērējama uz maizes. Var pasniegt ar tikko apbrūninātiem grauzdiņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.