Mobilā versija
+0.1°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
23. decembris, 2014
Drukāt

Cepam kopā ar bērniem Ziemassvētku vecīti. Padomi fotogrāfijās

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Daudz interesantāk taču ir uzcept nevis tradicionālos pīrāgus, bet gan… Ziemassvētku vecīti. Sajūsma virtuvē un bērna patiesa aizrautība! Gatavojot rauga mīklu pīrāgiem, jāparedz vēl puskilograms mīklas vecītim.

1. Ņem pusi mīklas (250 g) un izrullē 3–4 mm biezu, veidojot bumbiera formu, lai varētu to ietilpināt cepampannā.

2. Otru mīklas daļu sadala uz pusēm un izrullē taisnstūri tā, lai nav platāks par bumbiera platāko galu.

3. Tagad pats jautrākais – ar mammas lielajām virtuves šķērēm mīklu sagriež strēmelītēs. Sašķērēto bārdu piestiprina vecītim. Tas nekas, ka pagaidām tā spīd cauri, jo, kad izcepsies, būs kupla jo kupla.

4. Pēc tam vecītim uztaisa apaļu degunu un no atlikušās mīklas izveido cepuri ar bumbuli. Cepuri var iekrāsot ar sulu, bet pašu vecīti – ar kefīru vai olu (ja ir palikusi no pīrāgiem). Acu vietā iestiprina pa žāvētai plūmei vai rozīnei. Cep +180 °C aptuveni 20 minūtes.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+