Mobilā versija
+5.5°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
21. augusts, 2012
Drukāt

Cepelīni ar maltu gaļu vai biezpienu

Foto-Anda KrauzeFoto-Anda Krauze

Sastāvdaļas: 1,5 kg kartupeļu,
 350 g liellopu gaļas,
 80 – 100 g speķa,
 1 sīpols,
 melnie maltie pipari,
 sāls,
 sviests.

 

 

Kā gatavot?

Pusi kartupeļu nomizo un sarīvē zaļus, otru pusi izvāra ar visu mizu, notīra un arī sarīvē. Pēc tam saliek kopā, labi sajauc un pieber sāli. Vārītu vai ceptu gaļu smalki sagriež, pieliek sagrieztu, mazliet apceptu sīpolu, pildījumam pieber sāli un melnos maltos piparus. No kartupeļu masas veido garenas kotletes, piepildot tās ar sagatavoto pildījumu (tam var izmantot arī biezpienu). Kotletes uzmanīgi liek verdošā ūdenī, kam piebērts mazliet sāls. Cepelīnus pasniedz ar sīpolu un saldā krējuma mērci vai ar kubveidā vai strēmelītēs sagrieztiem, ceptiem speķa gabaliņiem.

 

Gatavoja Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore Aldona Treija

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+