Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
31. maijs, 2015
Drukāt

Cepeškrāsnī cepta zaļā omlete (1)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – 8 olas, 300 g spinātu, 150 ml saldā krējuma (10%), 6 – 8 šķēlītes kviešu maizes, sviests, sauja koriandra lapu, saldās paprikas pulveris, sāls, malti melnie pipari.

Pagatavošana.

Uz pannas sviestā apcep spinātus apmēram 3 minūtes. Nedaudz atdzesē, tad sasmalcina.

Maizei nogriež garozas, mīkstumu sagriež nelielos kubiciņos.

Bļodā ar dakšiņu sakuļ olas un saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un saldo papriku. Samaisa kopā ar spinātiem.

Olu kulteni uzlej uz maizes un atstāj uz 10 – 15 minūtēm, maizītei ir jāiesūc daļa šķidruma.

Cepamo trauku iesmērē ar sviestu, formā lej olu un maizes kulteni.

Cep 180 grādu karstumā 15 minūtes. Nedaudz ļauj atdzist.

Pasniedz siltu, pārkaisot ar sasmalcinātu koriandru.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. kam garšo omlete – silti iesaku: pirms cept omleti uz pannas uzber kubiņos sagrieztu rupjmaizi bez garozas, nedaudz apcep un lej virsū omleti. Ļoti garšīgi!

Draugiem Facebook Twitter Google+