Foto – Shutterstock

Cepta forele ar jaunajiem kartupelīšiem 0

Jauno kartupeļu sezona ir lielisks brīdis, lai sevi palutinātu ar maigiem un garšīgiem ēdieniem. Turklāt nedrīkst aizmirst par kartupeļu veselīgajām īpašībām.

Reklāma
Reklāma
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Kartupeļos ir milzum daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu: vitamīni С, В,, В2, В6, РР, D, K5, folijskābe, karotīns, polisaharīdi, pektīns, kālijs, dzelzs, magnijs, fosfors, niķelis, jods, kobalts. Tas viss cilvēkam nepieciešams, lai justos jauns un mundrs – tātad arī skaists!

Forele ar jaunajiem kartupeļiem

Nepieciešams

1 kg zivs

3 ēdamkarotes augu eļļas

1/2 ēdamkarote miltu

1 kg jauno kartupelīšu

1/3 glāze krējuma

Pētersīļi, dilles vai citi zaļumi

Lapu salāti

Sāls, pipari  pēc garšas

Citrons, olīvas

Pagatavošana

Zivi izķidā, kārtīgi izmazgā, nosusina tīrā audumā, apsāla un panē miltos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kārtīgi sakarsē eļļu, liek uz tās zivi, apcep.

Pusgatavo zivi liek cepeškrāsnī un cep, līdz gatava.

Notīrītus jaunos kartupeļus vāra sālsūdenī, līdz pa pusei gatavi.

Ūdeni nolej, pārkaisa kartupeļiem sasmalcinātus zaļumus, pārlej krējumu un uz lēnas uguns sautē līdz gatavībai.

Liek zivi bļodā, tai apkārt izvieto kartupeļus, olīvas, citrona šķēlītes, rotā ar salātlapām.

Ieteikums!

Šai receptei vislabāk izvēlēties sīkus kartupelīšus un tos nepārvārīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.