Mobilā versija
Brīdinājums -2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
28. jūnijs, 2014
Drukāt

Cepta forele ar jaunajiem kartupelīšiem

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Jauno kartupeļu sezona ir lielisks brīdis, lai sevi palutinātu ar maigiem un garšīgiem ēdieniem. Turklāt nedrīkst aizmirst par kartupeļu veselīgajām īpašībām.

Kartupeļos ir milzum daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu: vitamīni С, В,, В2, В6, РР, D, K5, folijskābe, karotīns, polisaharīdi, pektīns, kālijs, dzelzs, magnijs, fosfors, niķelis, jods, kobalts. Tas viss cilvēkam nepieciešams, lai justos jauns un mundrs – tātad arī skaists!

Forele ar jaunajiem kartupeļiem

Nepieciešams

1 kg zivs

3 ēdamkarotes augu eļļas

1/2 ēdamkarote miltu

1 kg jauno kartupelīšu

1/3 glāze krējuma

Pētersīļi, dilles vai citi zaļumi

Lapu salāti

Sāls, pipari  pēc garšas

Citrons, olīvas

Pagatavošana

Zivi izķidā, kārtīgi izmazgā, nosusina tīrā audumā, apsāla un panē miltos.

Kārtīgi sakarsē eļļu, liek uz tās zivi, apcep.

Pusgatavo zivi liek cepeškrāsnī un cep, līdz gatava.

Notīrītus jaunos kartupeļus vāra sālsūdenī, līdz pa pusei gatavi.

Ūdeni nolej, pārkaisa kartupeļiem sasmalcinātus zaļumus, pārlej krējumu un uz lēnas uguns sautē līdz gatavībai.

Liek zivi bļodā, tai apkārt izvieto kartupeļus, olīvas, citrona šķēlītes, rotā ar salātlapām.

Ieteikums!

Šai receptei vislabāk izvēlēties sīkus kartupelīšus un tos nepārvārīt.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+