Foto – Fotolia

Cepta liellopa gaļa ar pupiņu biezeni un dārzeņiem smiltsērkšķu glazūrā 0

Sastāvdaļas: (4 porcijas) 700 g liellopa gaļas (karbonādes gabals vai fileja), kālis, puravs, brokolis, puķkāposts, burkāns, tomāts, 100 g saldētu pākšu pupiņu, 400 g vārītu balto pupiņu,* 6 daiviņas ķiploka, 50 g zaļo olīvu, 25 g saulespuķu sēklu (nesālītu), 3 tējkarotes smiltsērkšķu sulas, ēdamkarote medus, citrons, eļļa apcepšanai, timiāns, sāls, svaigi malti melnie pipari.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Kāda būs Ukraina 5-10 gadus pēc kara? Zelenskis aicina nefantazēt, bet divas lietas viņš apsola
Lasīt citas ziņas

Izspiež citrona sulu, pievieno sagrieztus ķiplokus, timiānu un eļļu – sajauc. Gaļu apsmērē ar šo marinādi un atstāj ievilkties divas stundas. Ja nopirkta fileja, apcep veselu cepeškrāsnī (200 grādos 10–15 minūtes); vidū jābūt vēl sārtai.

Karbonādes gabalu griež centimetru plānās šķēlēs, uz kārtīgi sakarsētas pannas apcep katru pusi apmēram 4 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sakarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas un uzber saulespuķu sēklas. Cep īsu mirkli, kamēr sēklas sāk izdalīt eļļu. Liek blendēšanai paredzētajā traukā, turpat iemet vienu vai divas daiviņas ķiploka, zaļās olīvas un vārītās pupiņas. Pākšu pupiņas kopā ar visu pārējo sablendē, kamēr veidojas viendabīgs biezenis. Ja labākai konsistencei nepieciešams, pielej olīvu šķidrumu. Sāli nevajag!

Puravu pārgriež, izmazgā un balto daļu sagriež ripās. Kāli, puķkāpostu un burkānu sagriež palielos gabalos. Visu 5 minūtes tvaicē, piemēram, sietā virs katliņa ar virstošu ūdeni. Brokoli un tomātu noblanšē, sagriež.

Smiltsērkšķu sulu sajauc ar sakarsētu medu, pārlej karstiem dārzeņiem mirkli pirms pasniegšanas.

Gatavojas pavāre Ineta Grēniņa

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.