Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
12. jūnijs, 2015
Drukāt

Cepta selerijas sakne ar cūkgaļu. Reibinošs aromāts un vēl labāka garša!

cukgala
Sastāvdaļas

• 1 paliela selerijas sakne
• 4 šķēles cūkgaļas (šķiņķis vai
karbonāde)
• pāris palielu tomātu
• pāris skābu ābolu
• sāls, malti melnie pipari
• eļļa cepšanai

Selerijas sakni notīra un sālsūdenī apvāra pusmīkstu. Padzesē, tad sagriež 1–1,5 cm biezās šķēlēs.

Gaļu sagriež ~1 cm biezās šķēlēs, uzkaisa sāli, piparus un uz pannas no abām pusēm apcep gandrīz gatavu.

Dziļākā cepamtraukā liek sagrieztas selerijas šķēles, uz katras pa gaļas šķēlei, virsū tomāta ripu, uzkaisa mazliet sāls.

Ja vēlas, pašā virsū var likt arī skābena nomizota ābola šķēli, bet var iztikt arī bez tās.

Trauku liek sakarsētā krāsnī un ~10 minūtēs cep, lai garšas savelkas.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Neparasti dārzeņi”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+