Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
12. decembris, 2014
Drukāt

Cepta siļķe ar pikanto biezpienu un vārītiem kartupeļiem

Recepte005_VS
Sastāvdaļas:

Pēc iespējas treknāka neiztīrīta siļķe, piens, saulespuķu eļļa, saldais krējums, biezpiens, skābais krējums, kazas siers, kartupeļi, dilles, sīpolloki. Salātiem: tomāts, kāposts, biešu sula, citrons, sāls.

KĀ GATAVOT?

Siļķi iztīra, novelk ādu. Vienu stundu patur pienā, pēc tam cep uz lēnas uguns, pievienojot nedaudz saulespuķu eļļas. Kad siļķe gatava, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm, vēl brīdi pacep, līdz izveidojas mērcīte. Kazas sieru saspaida ar dakšiņu, pievieno ar krējumu sajauktam lauku biezpienam. Kazas siers tam radīs pikantāku garšu. Siļķi liek uz šķīvja, pievieno vārītus kartupeļus, biezpiena masu, svaiga sīpola ripiņas un izdobtu tomātu, pildītu ar viegli marinētu kāpostu salātiem. Sagrieztu svaigu kāpostu pārlej ar biešu un citrona sulu, pieber mazliet sāls. Notur 8 līdz 12 stundas.

 

Recepte no Rīgas–Neretas šosejas krodziņa Vecumniekos “Pie lielās karotes”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+