Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
25. jūnijs, 2015
Drukāt

Cepta vēja zivs ar skābeņu un priežu pumpuru salātiem

Valda Semjonova fotoValda Semjonova foto

Ēdieni restorānā "3 Prir". Rīga, Kalēju iela 3. 20.05./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

Vēja zivs, olīveļļa, ķiploki, sīpoli, ķimenes, sāls, krējums, priežu pumpuri, cukurs, diļļu sēklas, augu eļļa, svaigas dilles, citrons, sāls, rupjmaize, svaigas skābenes.

KĀ GATAVOT?

Iztīrītu zivi iemarinē olīveļļā, kam pievienoti sakapāti ķiploki, ķimenes, sāls. Atstāj ledusskapī uz nakti, pēc tam 8 min cep cepeškrāsnī 200 grādos. Krējumu lej uz marles, sasien saišķītī un pakar, lai no krējuma iztek liekais šķidrums. Krējumam pievieno sablenderētas ķimenes, citrona sulu, sāli. Priežu pumpurus (100 g uz 1 l sīrupa) vienu stundu vāra cukura sīrupā (cukura un ūdens proporcija 1:1). Katliņā apgrauzdē diļļu sēklas, pievieno sakapātus sīpolus, ķiplokus. Apcep. Sablenderē kopā ar augu eļļu un blanšētām dillēm, ielej marlē un nogaida, līdz eļļa atdalījusies no biezumiem un kļuvusi caurspīdīga. Pievieno sāli un citrona sulu. Pasniedz kopā ar rupjmaizes grauzdiņiem un svaigām skābenēm.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+