Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
19. maijs, 2015
Drukāt

Cepta zandarta fileja ar burkānu biezeni, mārrutku mērci un dārzeņiem

Daiņa Bušmaņa fotoDaiņa Bušmaņa foto
Sastāvdaļas:

(4 personām): 4 zandarta filejas, sāls, pipari, zaļumi, čili, cukurs, eļļa, 150 g sviesta, 500 g burkānu, 2 l ābolu sulas, 2 kanēļa standziņas, kardamons, 200 g saldā krējuma, 1 sīpols, 3 ķiploka daiviņas, 150 g baltvīna, 1 ēd. k. stipru mārrutku, timiāns, lauru lapas, dārzeņi (selerijas sakne, kartupelis, rācenis, cukīni u. c.).

Kā gatavot?

Zandarta filejām izvelk asakas, apsāla, appiparo, uzber kapātus zaļumus, cukuru, čili un atstāj uz stundu iemarinēties. Burkānus vāra ābolu sulā, pievienojot kanēļa standziņas, kardamonu, sāli. Vāra, līdz burkāni mīksti, nokāš, izņem kardamonu un kanēļa standziņas. Sablenderē, izberž caur sietu. Sviestā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno timiānu, lauru lapas. Pielej baltvīnu, pieber sāli, cukuru, mazliet piparus. Baltvīnu novāra līdz pusei, pievieno saldo krējumu, vāra 10 min, pievieno mārrutkus. Sablenderē, izberž caur sietu. Dārzeņus sagriež, noblanšē. Uz pannas sviestā apcep.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+