Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
30. janvāris, 2015
Drukāt

Ceptas pīles salāti ar aveņu mērci

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze
Sastāvdaļas:

• 350 g pīles krūtiņas

• 400 g biešu

• 20 g ciedru riekstu

• 3 ķiploka daiviņas

• 1 zariņš rozmarīna

• 30 g rukolas

• 10 g kressalātu

• 100 g saldētu aveņu

• 20 ml aveņu etiķa

• 30 g pūdercukura

• 40 ml olīveļļas

• Sāls, pipari pēc garšas

(4 personām)

Bietes ietin folijā, uzkaisa sāli un piparus, rozmarīnu un ķiplokus. Cep +170 °C divas stundas.

Pīles krūtiņai uzkaisa sāli un piparus, liek uz pannas ar ādu uz leju un cep, kamēr ādiņa kraukšķīga, tad apgriež otrādi. Turpina cept cepeškrāsnī +170 °C līdz gatavībai (5–6 minūtes).

Blenderī liek avenes, pūdercukuru, 20 g olīveļļas, aveņu etiķi un sablendē, pēc tam izberž caur sietu.

Uz šķīvja kārto bietes, plāni sagrieztu pīli, uzlej aveņu mērci, rotā ar rukolu, ciedru riekstiem un kresēm.

 

Ēdienu piedāvā restorāna “Neiburgs” šefpavārs TOMASS GODIŅŠ

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+