Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
24. jūlijs, 2014
Drukāt

Ceptas reņģītes burkānu – tomātu mērcē

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv

Pagatavošanas laiks: 45 min. + laiks marinēšanai Sarežģītība: vienkārši Porcijas: 4-6 Sastāvdaļas 1kg svaigas reņģes milti sāls eļļa Mērcei: 800g konservēti tomāti 2-3 sīpoli 3-4 burkāni 2 ēd.k. etiķis 3-4 lauru lapas smaržīgie pipari   Pagatavošana Reņģes iztīrīt, pārkaisīt ar sāli, apviļāt miltos un cept uzkarsētā eļļā no abām pusēm. Pagatavot mērci. Burkānus notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Sīpolus sasmalcināt. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un burkānus. Pievienot sasmlacinātus tomātus, lauru lapas, etiķi, smaržīgos piparus un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni. Traukā kārto slāņiem zivis un pagatavoto dārzeņu mērci. Virsējai kārtai jābūt dārzeņu mērcei. Trauku apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10-12 stundām ievilkties. Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai zaļumiem.

Recepti piedāvā

bon_apetit_500

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+