Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
7. jūlijs, 2015
Drukāt

Cepti kabacīši ziemai (1)

Foto-iamcookFoto-iamcook

Kabacīšus var apcept parastajā pannā, cepešpannā cepeškrāsnī, bet visefektīvāk tie izskatīsies, ja tos apceps uz grilpannas, veidojot svītras. Vislabāk izmantot jaunus un nelielus kabacīšus.

Sastāvdaļas litra burkai – 2 nelieli kabacīši vai cukini, 0,5 glāzes olīveļļas, glāze ūdens, 50 ml citrona sulas vai augļu etiķa, 2 – 3 ķiploka daiviņas, čili pipari pēc garšas, tējkarote sāls, 1 – 1,5 tējkarotes cukura, aromātiskas garšvielas pēc vēlmēm – timiāns, majorāns, piparmētra u.c.

Pagatavošana.

Kabacīšus nomazgā un ar visu mizu sagriež ripiņās. Uz ripiņām uzsmērē olīveļļu. Kabacīšus apcep pannā no abām pusēm apmēram 3 minūtes.

Marinādei ūdenī ielej citrona sulu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, palielos gabalos sagrieztu čili piparu, sāli, cukuru, aromātiskās garšvielas. Pielej olīveļļu. Visu samaisa un liek uz uguns vārīties. Kad uzvārās, samazina liesmu un vāra vēl pāris minūtes.

Sterilā burkā liek kabaču ripiņas, pārlej ar karstu marinādi un aizvāko burku.

Uzglabā vēsā vietā.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Nākamgad jau bez sāls!

Draugiem Facebook Twitter Google+