Timura Subhankulova foto

Cepti marinēti dārzeņi ar sezama sēkliņām
 0

Sastāvdaļas. Bietes, ķirbis, burkāni, pastinaki, selerijas saknes. Pirmā marināde: balzamiko etiķis, garšviela “Provansas garšaugi”, sojas mērce, cukurs, melno piparu graudi. Otrā marināde: laima sula, ķirbju eļļa, timiāns, medus, sāls.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Kā gatavot? Nomizo un gabaliņos sagriež bietes, pārlej ar pirmo marinādi. Nomizo un gabaliņos sagriež burkānus, ķirbi, selerijas un pastinaka sakni, pārlej ar otro marinādi. Ļauj ievilkties vismaz vienu stundu, bet vislabāk iemarinē jau iepriekšējā vakarā. Pannā ieklāj cepampapīru, uz vienas pannas ber marinētās bietes, uz otras – pārējos dārzeņus. Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni pusstundu. Pēc tam dārzeņus samaisa kopā, kārto uz šķīvja un pārkaisa ar apgrauzdētām sezama sēkliņām.

Gatavoja ātrās apkalpošanas restorāna “Tik – tak” Rīgā šefpavāre Vera Jansone

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.